Gratis verzending binnen Nederland boven €40 | Binnen 24 uur verzonden | Gratis retourneren binnen 14 dagen

Wat is aromatherapie en hoe begin je hier mee?

Je zult vast wel eens van aromatherapie hebben gehoord, maar wat is het nou precies en welke voordelen heeft het jou te bieden? In deze blog gaan we dieper in op aromatherapie en leggen we uit hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan!

Het ontstaan van aromatherapie

Om je echt een compleet beeld te geven van aromatherapie kijken we eerst naar het ontstaan ervan. Doe vroegste kennis van aromatherapie werd rond het jaar 4500 v.Chr. opgedaan door de Chinezen. Het werd destijds gezien als een van de belangrijkste geneeswijzen en vond al snel zijn weg naar Egypte, Griekenland en de romeinen.

Het toepassen van essentiële olie werd steeds breder ingezet met het sterke geloof dat de kracht van een geur en de oorsprong hiervan, voor talloze problemen een oplossing te bieden heeft. 

De aromatherapie van nu

Sinds het vroege begin van aromatherapie heeft het ook zijn weg naar onze tijd gevonden. Bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord en de meeste mensen denken hierbij aan wellness en lekkere geurtjes. En dan klopt deels! Maar het is nog veel breder dan dat. 

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en verbeteren van van de gezondheid met de toepassing van etherische oliën. Elke etherische olie beschikt over een unieke levenskracht, welke als het ware op een persoon wordt overgedragen. Dit draagt vervolgens bij aan het herstel van het natuurlijke evenwicht in zijn of haar lichaam. 

Iedere olie zorgt in een zekere mate voor een reinigende werking en heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen, die zich richten op één of meer organen of aandoeningen.

Dit is een selectief proces waarbij uitsluitend schadelijke bacteriën worden uitgeschakeld. De nuttige en onschadelijke bacteriën worden niet aangetast. 

Dit in tegenstelling tot synthetische en farmaceutische geneesmiddelen, welke naast het doden van de schadelijke bacteriën, ook vaak essentiële en onschadelijke bacteriën doden en vaak met vervelende bijwerkingen het lichaam uit balans brengen.

Het gebruik van etherische olie zal, indien op de juiste manier toegepast, zelden bijwerkingen of negatieve effecten tot gevolg hebben.

Hoe begin ik met Aromatherapie?

Kortom, het gebruik van essentiële oliën in de ‘’gezondheidszorg’’ wordt aromatherapie genoemd. In de meeste gevallen wordt warmte en vocht gebruikt om de levenskracht van de essentiële oliën over te dragen op de mens. Enkel 100% zuivere en natuurlijke essentiële oliën komen in aanmerking voor deze toepassing van aromatherapie. Bij Deluxo ontwikkelen wij enkel en alleen 100% zuivere etherische olie, welke uitermate geschikt zijn voor aromatherapie. 

Om te weten hoe je kunt starten met aromatherapie, is het allereerst belangrijk om voor jezelf na te gaan waarvoor je aromatherapie wilt gaan gebruiken. 

Aromatherapie middels verspreiding van de geur

Indien je aromatherapie wit gaan gebruiken voor het creëren van een fijnere geur in huis en een prettigere leefomgeving, is het aangeraden om te starten met een goede aroma diffuser. Deluxo aroma diffusers zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing bij aromatherapie. Hier vind je onze geschikte aroma diffusers! 

Vervolgens is een goede etherische olie natuurlijk onmisbaar. Kies een etherische olie naar jouw eigen voorkeur en waar jij zelf een fijn gevoel bij hebt!

Deluxo organische essentiële oliën zijn van therapeutische kwaliteit en dus optimaal geschikt voor aromatherapie! Hier vind je onze etherische aanraders!

Nadat je de basis in huis hebt, kun je de aroma diffuser vullen met water en een paar druppels van een etherische olie naar jouw voorkeur toevoegen! De olie zal zich vervolgens op een natuurlijke manier mengen met het water in de aroma diffuser. Door de aroma diffuser te activeren, zal deze starten met het bevochtigen van de lucht middels het toegevoegde water. 

De nevel welke wordt verspreid, bevat de geur van de etherische olie en zal deze geleidelijk aan door de ruimte verspreiden. Op deze manier ervaar je de effecten en zogenoemde levenskracht van deze etherische olie, middels het gebruik van een aroma diffuser! 

Etherische olie van deluxo, Etherische olie voor aromatherapie, etherische olie voor aroma diffuser

Aromatherapie gebruiken voor massage of huidolie

Wanneer je aromatherapie wilt gebruiken in massage of huidolie, is het belangrijk om de starten met een aanschaffen van goede basisolie. Basisolie moet uiteraard ook geschikt zijn voor gebruik op jouw huid. Hier kun je vervolgens jouw voorkeur etherische olie aan toevoegen. 

Naast bovenstaande methoden, zijn er natuurlijk nog meer manieren om aromatherapie mee toe te passen. Helaas kunnen we niet alles kwijt in dit blog en zullen we een volgende keer dieper ingaan op specifieke individuele methoden!

Ook interressant?

Winkelmandje
Inloggen

Nog geen account?

Begin met typen om producten te zien die je zoekt.
De waardering van www.deluxo.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 52 reviews.